JJK HAPKIDO

De Koreaanse gevechtskunst Jin Jung Kwan Hapkido onderscheidt zich van andere vechtsporten doordat het primair gericht is op zelfverdediging. Bevrijdingstechnieken worden dan ook een belangrijk onderdeel van de lessen: hoe simpel los(vrij) te komen om bijv. het gevecht te kunnen ontwijken.

AIKIDO

Kenmerkend voor Aikido is dat alle technieken bedoeld zijn als verdediging, een reactie op een aanval. Een belangrijk gegeven binnen het Aikido is dat er op een aanval gereageerd wordt door mee te geven in plaats van tegenkracht uit te oefenen, waardoor de kracht van de aanvaller zich tegen hem kan keren wanneer hij uit balans gebracht wordt.

NUNCHAKU

Coördinatievermogen is een belangrijk onderdeel bij Nunchaku-do en middels het aanleren van diverse technieken wordt dit steeds verbeterd, ongeacht het niveau van de sporter.  Door de aandacht die hiernaar uitgaat leent deze sport zich uitstekend voor mensen  die graag structureel vooruitgang willen zien in hun motorische ontwikkeling. Discipline, uithoudingsvermogen en concentratie zijn zaken die tijdens de lessen Nunchaku-do bij Budo Ryu Sports veel aandacht krijgen.

TAEKWONDO

“Taekwondo”, een Koreaanse vechtsport, betekent letterlijk “de weg van de voet en de vuist”. Zowel traptechnieken als stoot- en verdedigingstechnieken komen tijdens de lessen aan bod.  De lessen zijn geschikt voor sporters vanaf 7 jaar en Taekwondo kan tot op hoge leeftijd beoefend worden.

JUDO

Door judo leer je positief omgaan met agressie. Judo is bovendien beschaafd.
Zonder je tegenstander te blesseren leer je hem of haar te overmeesteren.
Een van de belangrijkste uitspraken van Jigoro kano luidt: ‘Judo kun je alleen maar leren door het te doen’. Een judoka gebruikt de kracht van zijn tegenstander om deze te overmeesteren.
Judo is een sport voor iedereen. Voor jong en oud en voor zowel meisjes als jongens.

ZELFVERDEDIGING

Weerbaar zijn betekent dat je je bewust bent van bepaalde risico’s die ertoe kunnen leiden dat er inbreuk gemaakt wordt op jouw objectieve of subjectieve veiligheid. Door dit bewustzijn betekent weerbaar zijn dat je er zelf voor zorgt dat jouw veiligheid niet in gevaar komt.

“ The fight is won or lost far away from witnesses – behind the lines, in the gym, and out there on the road, long before I dance under those lights. ”

MUHAMMAD ALI • QUOTE OF THE DAY
SCHRIJF JE VANDAAG NOG IN

Laat u verwonderen door het mooiste wat Martial Arts te bieden heeft!

Speciale arrangementen zijn via Budo Ryu verkrijgbaar.

Neem contact op